"a very unusual but very beautiful house"

New contemporary house near Guildford

Our client wanted to turn their tired 1970s bungalow into something more special.  They wanted to create a home which was designed to enhance their wellbeing.

Planning restricted the height of the building but the triangular plot led us to a T shaped design.  This resulted in a large open plan living area in the single storey part opening onto the widening garden, with a two storey bedroom wing to the North to take advantage of the extensive views across the countryside.  The turret linked the two parts of the scheme which have different materials to break up the volumes.

We wanted to use sustainable materials, so chose red cedar, which is known for its longevity, and Neo-life, a composite material made of timber fibres and resin.  The zinc roof ties the whole building together, creating a coherent and welcoming family home.

Please click on the link below to read more about this beautiful home.

Grand Designs Magazine – Compton article 2021

“A most thorough planning application, well prepared, well researched and in tune with its environs. A unique design which makes best use of its surroundings.”


Ewhurst Parish Council, Surrey
New dwelling in area of outstanding natural beauty

“One would always like cost to be kept to a minimum but we feel that we could have been charged a lot more, so we think the service was good value.”


Private client, Hampshire
New outbuilding

“Excellent service … We would happily recommend this company and especially Mr Wilson.”


Private client, Hampshire
Annex to dwelling

“We got planning! It’s all online. Thanks for your help in putting together a really good set of documents.”


Private Client, Kingston upon Thames
Extension to listed building

“Just been to the house and it’s looking great. Smiles all round from my point of view – looks awesome.”


Private Client, Surrey
New dwelling

Fabulous! Thanks so much. Really appreciate your expertise and support.

Private client, Surrey Extension to listed building.